.ro

Am fost aseara, la invitatia celor de la Cinema City Romania, la avanpremiera ultimul film din seria MIB. Marturisesc, nu sunt o impatimita a genului. Am fost sceptica. Ba mai mult, am fost sa vad acest film fara sa fi urmarit in prealabil trailerul.┬á ­čÖé Imi plac senzatiile tari… ­čśë
Intr-un fel, a fost suficient sa stiu ca pelicula se bucura de prezente epice precum Liam Neeson sau Emma Thompson, pentru a nu sta nici o secunda pe ganduri.┬áIar Chris Hemsworth cap de afis, trezeste interes in orice femeie intre 13 si 50 de ani. Mai mult sau mai putin, dar trezeste. Il interpreteaza pe agentul H, un veteran al echipei costumelor negre, mana dreapta a sefului biroului din Londra si „vedeta” de necontestat a gruparii. Tessa Thompson interpreteaza rolul tinerei agente aspirante M, care printr-o fericita/ nefericita intamplare are primul contact cu o specie extraterestra la o varsta foarte frageda, fapt ce-i va marca intreaga existenta, traiectoria ei catre departamentul Men in Black fiind oarecum pecetluita.

Carisma celor doi salveaza mult din dialogurile oarecum previzibile, dinamica interactiunii de tipul Will Smith┬á – Tommy Lee Jones lipsind cu desavarsire. Totusi, intre cei doi exista o tensiune sexuala care compenseaza intr-o oarecare masura, ducand jocul catre zona de limbaj non verbal. Umorul exista cu siguranta. Pana si alaturarea numelor celor doi are o doza de umor, daca nu negru macar sec: H&M. ­čśë

Personajul care echilibreaza situatia este micutul Steve. ­čśŤ Savuros, haios si surprinzator, acesta confera neprevazutul necesar si replicile cu adevarat amuzante. Ar trebui sa aiba filmul lui separat ­čÖé . Nu divug mai multe.
Personajele negative sunt interesant conturate, dinamica lor amintindu-mi oarecum de seria Terminator. Vin, vin, vin… calca totul in picioare. Stiu putine si „scurte”. Dar danseaza memorabil!

Sfarsitul lasa loc de continuare, dar nu din prisma actiunii in sine, ci a relatiei romantice care se infiripa intre cei doi, in pofida faptului ca organizatia interzice asemenea interactiuni. Ea pleaca la New York, el devine seful biroului din Anglia… dar drumul ce-i desparte poate fi parcurs in doar cateva minute, ­čśë dupa cum se poate vedea inca de la inceputul filmului ­čśŤ .

Evident, este musai sa vedeti filmul in format IMAX. Sunt 100% convinsa ca mare parte din succes s-a datorat acestui aspect. Aveti chef de relaxare, efecte speciale, siluete de invidiat, zambete de milioane si umor? Mergeti sa vizionati Men in Black International. Luati-va pop corn, prietenii si lasati-va grijile la usa cinematografului. ­čśë Eu asa am facut… si am avut parte de o seara linistitoare si de un somn odihnitor. Rasul face bine.

Don’t cease to amaze, girls!