.ro

„Viitorul e la feminin”. Profund… Semnificatia nu este aceea ca femeile sunt deasupra barbatilor cu ceva ( ei bine… poate uneori se intampla ­čśë ), ci ca societatea actuala are nevoie disperata de o reprioritizare a valorilor, de o renuntare la ierarhii sexiste, bolnave. Orice ierarhizare implica o schema de tip piramidal, deci un fel de „sageata”, simbol prin excelenta falic. Femininul este mereu o reprezentare organica, circulara, curba, sferica… Acest arhetip creaza ipoteza ca o societate poate fi condusa de cercuri de oameni si nu de singularitati. Multi oameni care contribuie prin propria individualitate, prin propriul sistem de valori, la un asa numit „bine general”.

Vocea „cea mai groasa” nu ar trebui sa fie automat cea a unui lider. Dimpotriva, liderul ar trebui sa stie sa asculte inainte de orice, sa cunoasca empatia, sa fie sensibil, sa aiba o latura instinctuala de care sa nu-i fie frica. Deciziile optime vin din atentia vis a vis de detalii. Ascultarea tuturor vocilor din jurul tau, evident a celor direct legate de fiecare speta in parte, aduce dupa sine luarea celor mai bune decizii. Prin urmare, acestea trebuie sa vina de la acesti oameni, si nu de la altii. Asta ii forteaza sa fie sinceri cu ei insisi, sa fie corecti si impartiali. Nimeni nu vrea sa isi faca singur vreun rau, nu-i asa..?
Tot ce am descris mai sus este un model de abordare specific feminin. Istoria l-a reprimat sistematic, pentru ca societatea a fost una patriarhala. Ei bine, polii se schimba. E ceva natural. Dar…este oare societatea pregatita pentru aceasta rocada?

Inca nu. Atat timp cat femeia este tratata ca un obiect, nu. Atat timp cat avem lideri precum „Donald Duck” sau „Rasputin”…nu. Atat timp cat nuditatea este considerata pornografie, nu. Atat timp cat o fusta prea scurta si un decolteu prea adanc duc la violuri, nu. Atat timp cat lumea da bani pe botox in detrimentul educatiei, nu. Trist este ca femeile incep sa sufere de misoginism acut, scabros.
Dar nu este prea tarziu pentru a inversa procesele! Nu consider ca barbatii sunt de vina pentru tot, fereasca al’ de sus. Spun doar ca teritoriile neexplorate se pot dovedi cele mai roditoare. Vocile feminine, reduse la tacere atat amar de vreme, sunt asemenea teritorii.

Un articol cam serios, nu-i asa? ­čÖé Mai am si momente de „luciditate” artistica…
Dar s-o dam si in neserioase! ­čśŤ Si in spirit tipic feminin ­čśë , sa vorbim putin si despre fashion. Acest tip de tinuta este unul „gender-free”. La moda, usor de obtinut sau de adaptat. Daca pantalonii din denim erau negri, as fi semanat cu John Travolta in filmul Grease. Dar sunt „fetita”, asa ca am ales sa pot roz.. ­čÖé Geaca de piele scurta este un element de baza in orice garderoba de fashionista. Nu va feriti de ele si vedeti ca gem second-hand-urile de asemenea piese! Sapca este putin „off-limits”, dar era musai sa imi imprim personalitatea in tinuta, asa cum cu mare drag va invit si pe voi sa faceti.

Don’t cease to amaze, girls!

Fotografii Sense Photography

tricoul aici

pantaloni Reserved

sapca Meli Melo

incaltari de la Il Passo

geanta si geaca vintage