„Apa, cu cat e mai saraca, cu atat e mai limpede.” Nu sunt cuvintele mele, de aceea se afla intre cratime.. dar insemnatatea lor este o certitudine, o lema. Ati baut vreodata apa de la un izvor din inima muntelui, aceea ce se naste sub ace de brad, miros de pin si „covoare” de radacini? Rece, fina, „eleganta”, cristalina… „in pielea goala”, saraca, simpla… element primordial, vital. Si te satura repede! Asta ati observat? Iti umpli causul palmei de trei ori… si ti s-a potolit setea. Daca o faci si a patra oara, este cu siguranta pentru a-ti stropi fata si parul. E ca un ritual… toate „causurile” fac la fel. In fata apei, toti oamenii sunt egali.

Fac, din nefericire, parte dintre aceia care nu beau apa decat din obligatia si dorinta de a ramane in viata. 🙂 Obligatie pentru ca am de crescut doi copilasi minunati si dorinta… pentru ca imi place viata. Insa oricat m-as stradui, nu resusesc niciodata sa beau 2 litri de lichide zilnic… Iar intrebarea care revine recurent la sfarsitul fiecarei zile, cand realizez ca, din nou, nu mi-am atins „norma” de apa pe ziua respectiva, este: cine stie mai bine decat mine, care este cantitatea ideala de apa necesara mie, ca organism unic ce fac umbra… faina 🙂 acestui pamant? Ce rost are sa ma concentrez la cantitatea pe care o ingerez, cand „pretul” ar trebui pus pe calitatea acesteia? Am tot vazut la TV reportaje ingrijoratoare despre calitatea precara a apei comercializata prin supermarket-urile noastre… si va marturisesc ca, deja de mult timp, m-am orientat catre nume de producatori/ imbuteliatori cu rezonanta internationala, exact in ideea ca, daca oricum nu beau o cantitate mare de apa, macar putina pe care o beau, sa fie calitativa. Cunoscutii ma considera o snoaba, dar explicatiile privind acest aspect, pur si simplu nu isi au rostul.

Apa de izvor  comercializata de La Fantana se muleaza pe nevoile mele vis a vis de apa pe care o beau. Este adevarat, pana acum am consumat-o sub denumirea ei sarbeasca, dar desing-ul pet-ului o face inconfundabila. Exista in centrul orasului o cofetarie selecta, unde nu se vinde decat acest tip de apa… Timisorenii stiu foarte bine la ce „locsor” ma refer. 🙂

apa de izvor.jpg

Suntem o specie „manata” de instincte primare, iar simturile sunt cele ce ne ajuta sa satisfacem aceste nevoi… Un design frumos, elegant, dar in acelasi timp simplu si „viril”, va castiga mereu o batalie „stilistica”. Mie, in calitate de blogger de moda si stil, imi place la nebunie design-ul pet-ului si etichetei La Fantana. Atentia pentru detalii denota orientarea catre calitate. Apa imbuteliata intr-un asemenea recipient, nu poate fi decat una de calitate superioara.

Am o viata activa si merg saptamanal de 3-4 ori la sala de fitness. 0,5 litri de apa imi sunt suficienti pentru o ora de sport… asa functionez eu. Un pahar de apa va insoti mereu canile de cafea ce ma trezesc spre zile hectice, dar aducatoare de fericire, ale existentei mele de mama dedicata si perfectionista. Doua la numar… 🙂 tinzand catre trei, dar asta doar in zile cu adevarat extenuante, cand am nevoie de cafea „intravenos”. 🙂 Apa imi apara mucoasa stomacala de „asediul” licorii datatoare de energie si dizolva „intentia” acesteia de a-mi suprasolicita „pompele”… 🙂 Sunt un duo de eroi de „calibrul” Batman si Robin. 😉  Un pahar de apa calduta baut dimineata „pe inima goala” face minuni asupra tractului digestiv, regland ceea ce chiar mediacamente nu pot regla. Eu nu beau apa in scop recreativ… dar pe voi va indemn sa o faceti! Daca nu va place „gustul” 🙂 , mai exact lipsa lui… o felie subtire de lamaie sau lime, pot face toata diferenta!

Apa aduce linistire, calmare, revenire la un ritm interior normal. Apa racoreste, improspateaza, te elibereaza. Un plans sanatos, o baie lunga, 10 minute de sauna… „Libertatea”, simtita la nivel celular, se obtine prin eliberare sau absorbtie de… apa. Iar apa de izvor este varianta autentica si nealterata a „datatoarei de libertate”.

Am scris acest articol in cadrul participarii la concursul Super Blog 2017.  Desi nu vibrez cu toate subiectele propuse prin temele acestui concurs, participand la cat mai multe, incerc sa-mi perfectionez stilul de a scrie. Caci am un stil. 🙂 Voi ce ziceti, e vreo imbunatatire? 😛   Va pup tare si apasat!

Poza copertei este realizata de Elena Borcan